Trends-in-FMIS

Eind jaren tachtig van de vorige eeuw, in de tijd dat pc’s populair werden, kwam de CAFM-technologie (Computer Aided Facility Management) op. Het belangrijkste doel van deze technologie was om het gebruik van gebouwen, middelen, ruimtes en andere resources te optimaliseren ter ondersteuning van de primaire bedrijfsprocessen van organisaties. Deze verouderde autonome pc gebaseerde systemen worden tegenwoordig vervangen door webbased Facility Management Informatie Systemen, FMIS of IWMS (Integrated Workplace Management Systems) genoemd.

Facility management systemen bieden een geïntegreerd onlineservicepunt waar medewerkers, leveranciers en klanten aanvragen kunnen indienen, informatie kunnen delen en samen kunnen werken aan bedrijfsprocessen. Ook hebben de betrokkenen toegang tot de meest actuele rapportages over bijvoorbeeld kosten en prognoses.

FMIS zijn uitgegroeid tot strategische tools voor het verbeteren van de dienstverlening, het verlagen van de kosten en bijvoorbeeld het realiseren van lange termijndoelen ten aanzien van duurzaamheid.

Deze whitepaper biedt een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen op dit gebied.

Deze whitepaper wordt u gratis aangeboden door